Fabian Broekhuizen

assisent-ontwerper

“Ik wil graag mensen inspireren en boeien met mijn ontwerpen, ook mensen die zeggen niets met architectuur te hebben. Niet iedereen is er actief mee bezig, maar iedereen is in aanraking met architectuur.”

Net als veel andere architectuurstudenten is mijn passie begonnen met legoblokjes en de blokkendoos. Toen ik 14 jaar oud was, riep ik al dat ik later architect wilde worden, zonder precies te weten wat dat inhield. Een paar jaar later begon ik de studie HBO Bouwkunde aan Hogeschool Windesheim in Zwolle en zette ik mijn eerste stappen richting mijn droombaan.

Inmiddels ben ik afgestudeerd van de HBO en studeer ik nu – na een jaar fulltime werken – aan de Academie van Bouwkunst in Arnhem. Naast mijn werkzaamheden bij 19 Het Atelier ben ik druk bezig met mijn master.

Mijn overtuiging is dat iedereen iets voelt bij architectuur, ook al kunnen niet alle mensen dat goed onder woorden brengen. Ik wil een architect worden die dat gevoel kan sturen en beïnvloeden, en architectuur creëren die aansluit bij de gebruikers.