IKC Wezep-Noord

De Christelijke basisschool De Rank en Stichting Kindcentrum Oldebroek gaan samen onder één dak.

Het ontwerp van IKC Wezep Noord is geïnspireerd door de wens om een leeromgeving te creëren die spelenderwijs ontdekken en leren stimuleert. De school, met acht basisschoolgroepen en twee kinderopvanggroepen, is zodanig opgezet dat alle ruimtes elkaar aanvullen. Centraal in het gebouw staat de kas als werkplaats, een plek waar kinderen kunnen experimenteren, ontdekken en hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Deze werkplaats vormt het hart van de school en fungeert als een verbindende schakel tussen de formele onderwijsruimtes en het groene buitenspeelterrein.

De stoere metselwerk volumes geven het gebouw een robuuste uitstraling, terwijl de groene gevels en het speelplein een natuurlijke en uitnodigende omgeving creëren voor kinderen om in te leren en te spelen. Het ontwerp creëert een omgeving waar kinderen zich vrij en veilig voelen om te groeien en voegt een sprankelend aspect toe aan het geheel.

Aan de Noordsingel in Wezep, waar ook De Uilenhorst en het Agnietencollege gevestigd zijn, vormt IKC Wezep-Noord samen met deze scholen een nieuwe onderwijscampus.

Opdrachtgever: Stichting Cambium
Oplevering: 2025