Meulenbeldlaan, Almelo

Aan de Meulenbeldlaan en Johanna van Burenlaan in Almelo zijn zes woonblokken van vier verdiepingen grondig gerenoveerd en verduurzaamd. Dit zorgvuldig uitgewerkte plan voor in totaal 119 portiekwoningen omvat minerale gevelbekleding, buitenisolatie, HR++ glas, zonnepanelen, warmtepompen, nieuwe kozijnen en balustrades. Deze maatregelen zorgen voor zowel een frisse, moderne uitstraling als een hoge mate van duurzaamheid.

De twee typen gebouwen blijven behouden, waarbij het kleurverschil in gevelaccenten – groen en blauw – wordt versterkt. Deze kleuren zijn geïnspireerd door de natuurlijke omgeving en dragen bij aan de herkenbare identiteit van de gebouwen. Ook de kopgevels worden vernieuwd met StoneCycling panelen. Dit bereidt de woningen niet alleen voor op de toekomst, maar zorgt ook voor een moderne uitstraling.

Om de relatie met de omgeving op stedenbouwkundig niveau te versterken, sluiten de nieuwe kopgevels qua vormgeving aan op de naastgelegen grondgebonden woningen. Dit zorgt voor een harmonieus samenspel tussen de verschillende woningtypes en een aantrekkelijke uitstraling op straatniveau.

Opdrachtgever: Nijhuis Bouw B.V. / Sint Joseph Almelo
Oplevering: 2023